Vepřové v pivní marinádě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg vepřová plec
marináda
2 stroužky česnek
4 lžíce olej
sůl
1 ks limetka
1 lžička grilovací koření
500 ml světlé pivo
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme a prolisujeme. Z limetky vymačkáme šťávu. Smícháme ji s česnekem a ostatními surovinami na marinádu.

  2. Kůži na asi kilové vepřové pleci nařízneme a maso vcelku vložíme do marinády. Po 4 hodinách vepřové v pivní marinádě vyndáme a celý kus napíchneme na kovovou tyč nebo klacek, usnadní nám to manipulaci.

  3. Pod rošt nahrneme velkou vrstvu žhavých uhlíků a můžeme začít grilovat. Plecko je tvrdší maso, proto je potřeba ho nechat na roštu minimálně hodinu i déle. Po celou dobu by měly být uhlíky dostatečně žhavé, ale nesmí "olizovat oheň". Čas ušetříme, když maso předpečete v troubě.

  4. Vepřové v pivní marinádě podáváme s opečenou zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!