Vepřové v listovém těstě recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazek petrželka
1 ks cibule
mouka
1 svazek pažitka
2 ks mrkev
1 balíček listové těsto
100 ml smetana ke šlehání
400 g vepřové maso
podle chuti
sůl
pepř
hrubá sůl
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a mrkev oloupeme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme v něm cibulku s mrkví. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme pokrájené maso a osmahneme. Měkké maso zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a na závěr přidáme nasekanou petrželku a pažitku. Ještě chvilku podusíme.

  2. Na lehce pomoučněné pracovní ploše rozválíme listové těsto. Rozdělíme ho na poloviny. Jednou z nich vyložíme zapékací mísu, kterou předem vymažeme a lehce vysypeme moukou.

  3. Do těstem vyložené misky přendáme masovou směs, okraje těsta přehneme dovnitř a druhou částí těsta vše zakryjeme. Vršek koláče potřeme našlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Vepřové v listovém těstě pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 - 40 minut. Po upečení vyndáme a po 10 minutách podáváme.

  4. Vepřové v listovém těstě podáváme jen tak nebo s přílohou podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!