Vepřové v houbové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 lžíce olej
1 ks cibule
300 g houby
1 lžička podravka
2 kelímky sladká smetana
500 g vepřové maso
podle chuti
sůl
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli očistíme a nasekáme najemno. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na nudličky nebo kostky. Houby otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a nakrájíme na kousky.

  2. Na rozpáleném olej zpěníme cibuli. Vsypeme vepřové a restujeme dalších 10 minut. Přidáme houby, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme téměř doměkka. Houbovou omáčkou ochutíme podravkou, kmínem a solí a dusíme doměkka. Po částech přidáme obě smetany a společně povaříme. Vepřové v houbové omáčce podle potřeby zahustíme hotovou jíškou.

  3. Vepřové v houbové omáčce podáváme s vařenými brambory, knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!