Vepřové steaky s restovanou šalotkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
3 lžíce olej
300 ml vývar
3 lžíce máslo
700 g šalotka
2 lžíce tmavá jíška
2 lžíce balsamikový ocet
600 g menší vepřové steaky
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Šalotky oloupeme.

  2. Na pánvi rozpustíme máslo a přibližně 3 minuty na něm restujeme šalotku. Přimícháme cukr a za neustálého míchání opět restujeme tři minuty, až cukr zkaramelizuje. Celý proces nesmí trvat déle než 6 minut, protože pak by šalotka ztratila chuť.

  3. Pak vše zalijeme octem a vývarem a 10 minut vaříme na mírném ohni. Pak šťávu zahustíme zakoupenou hotovou jíškou a vše hodně okořeníme.

  4. Vepřové steaky omyjeme a dobře osušíme papírovou utěrkou. Osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opékáme z každé strany přibližně 3 minuty.

  5. Maso rozložíme na talíře, obložíme šalotkou, přelijeme omáčkou a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!