Vepřové s kmínovou kůrkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g slanina
- - sůl
250 ml vývar
- - petrželka
2 lžíce solamyl
2 ks cibule
100 g smetana
- - kmín
250 g žampióny
- - sádlo
- - pepř mletý
0.5 lžičky kmín mletý
1 kg krkovice vepřová
- - hořčice ostrá

Postup přípravy receptu

  1. Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 hodiny do lednice. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme rozčtvrcenou cibuli, podlijeme trochou vývaru. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku usekáme a po 30 min. přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem a provaříme. Podáváme s rýží nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!