Vepřové s kmínovou kůrkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina - - sůl 250 ml vývar - - petrželka 2 lžíce solamyl 2 ks cibule 100 g smetana - - kmín 250 g žampióny - - sádlo - - pepř mletý 0.5 lžičky kmín mletý 1 kg krkovice vepřová - - hořčice ostrá
Postup Vepřové s kmínovou kůrkou recept
Postup přípravy receptu
-
Oba druhy kmínu smícháme se solí, vetřeme do masa, zabalíme do fólie a dáme na 4 hodiny do lednice. Maso ze všech stran prudce opečeme, přidáme rozčtvrcenou cibuli, podlijeme trochou vývaru. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, slaninu na kostičky, petrželku usekáme a po 30 min. přidáme k masu, osmahneme, podlijeme vývarem a dusíme 30 minut. Maso vyjmeme, šťávu procedíme, přidáme smetanu, zahustíme solamylem a provaříme. Podáváme s rýží nebo brambory.