Vepřové řízky na smetaně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
1 lžička hladká mouka
1 kelímek smetana ke šlehání
1 lžička kremžská hořčice
4 ks vepřový řízek
podle chuti
sůl
mletý pepř
citronová šťáva
zelená petrželka
příloha
1 konzerva sterilovaný hrášek

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, nařízneme okraje, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou.

  2. Necháme v ledničce odležet do druhého dne.

  3. Vepřové řízky osolíme a opečeme na oleji 3 minuty po každé straně, poté je přendáme do vyšší nádoby. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, pepřem a kremžskou hořčicí. Nalijeme na řízky a krátce zapečeme.

  4. Vepřové řízky na smetaně podáváme s hranolky a prohřátým sterilovaným nebo podušeným hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!