Vepřové řízky na smetaně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 1 lžička hladká mouka 1 kelímek smetana ke šlehání 1 lžička kremžská hořčice 4 ks vepřový řízek podle chuti sůl mletý pepř citronová šťáva zelená petrželka příloha 1 konzerva sterilovaný hrášek
Postup Vepřové řízky na smetaně recept
Postup přípravy receptu
-
Řízky naklepeme, nařízneme okraje, dáme do mísy a pokapeme citronovou šťávou.
Necháme v ledničce odležet do druhého dne.
Vepřové řízky osolíme a opečeme na oleji 3 minuty po každé straně, poté je přendáme do vyšší nádoby. Smetanu rozmícháme s hladkou moukou, pepřem a kremžskou hořčicí. Nalijeme na řízky a krátce zapečeme.
Vepřové řízky na smetaně podáváme s hranolky a prohřátým sterilovaným nebo podušeným hráškem.