Vepřové řezy s višňovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
sůl
1 ks cibule
250 ml voda
50 g mandle
500 g vepřové maso
omáčka
1 lžička solamyl
0.5 lžičky citronová kůra
250 g višňový kompot

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a pak rozkrájíme na asi 1 cm široké nudličky.

  2. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso, podlijeme a přidáme nahrubo nasekané, oloupané a spařené mandle. Vše dusíme doměkka a poté podle chuti osolíme.

  3. Vypeckované višně zalijeme trochou šťávy, přidáme citronovou kůru a rozvaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody, vmícháme do omáčky a 5 minut provaříme.

  4. Vepřové řezy s mandlemi rozdělíme na talíře, zalijeme višňovou omáčkou a podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!