Vepřové řezy s višňovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 lžíce olej sůl 1 ks cibule 250 ml voda 50 g mandle 500 g vepřové maso omáčka 1 lžička solamyl 0.5 lžičky citronová kůra 250 g višňový kompot
Postup Vepřové řezy s višňovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a pak rozkrájíme na asi 1 cm široké nudličky.
Cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso, podlijeme a přidáme nahrubo nasekané, oloupané a spařené mandle. Vše dusíme doměkka a poté podle chuti osolíme.
Vypeckované višně zalijeme trochou šťávy, přidáme citronovou kůru a rozvaříme. Solamyl rozmícháme v trošce vody, vmícháme do omáčky a 5 minut provaříme.
Vepřové řezy s mandlemi rozdělíme na talíře, zalijeme višňovou omáčkou a podáváme s vařenou rýží.