Vepřové ragú na pepři recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 lžíce ocet
300 g cibule
200 g mrkev
1 bobkový list
4 ks nové koření
0.2 l červené víno
0.2 l masový vývar
1 lžička celý pepř
0.5 lžičky zelený pepř
50 g prorostlá slanina
1 lžíce mletá sladká paprika
600 g vepřové ramínko
1 lžíce rybízová šťáva
perník nebo chléb

Postup přípravy receptu

  1. Koření roztlučeme na jemno. Povaříme 10 minut s červeným vínem, vývarem, octem, perníkem nebo chlebem, pak přecedíme.

  2. Maso nakrájíme na 2 cm velké kousky. Slaninu nakrájíme na kostičky, při střední teplotě ji rozpečeme, přidáme maso, obracíme a opékáme dozlatova. Přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a rovnež opečeme dozlatova. Maso zalijeme okořeněným vývarem a dusíme při nízké teplotě. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Přidáme ji 15 minut před dokončením k masu společně s paprikou, rybízovým želé a zeleným pepřem. Omáčku dochutíme.

  3. Vhodnou přílohou k vepřovému ragú na pepři je bramborová kaše nebo bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!