Vepřové plecko s mrkví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

400 g mrkev
500 g vepřové plecko
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý kmín
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
bujon

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem a důkladně promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev očistíme a nakrájíme na plátky.

  2. Na oleji zesklovatíme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme. Maso potom podlijeme troškou teplé vody, přidáme špetku bujonu a dusíme. V druhém kastrolu osmahneme na másle nakrájenou mrkev. Poté mrkev podlijeme troškou vody a dusíme. Když je maso skoro měkké, dochutíme ho podle chuti, zaprášíme jemně moukou a provaříme. Mrkev také zaprášíme špetkou mouky, dochutíme citronovou šťávou, cukrem, solí a necháme provařit.

  3. Vepřové plecko s mrkví podáváme s vařeným bramborem. Moje děti neměly rády, když jsem vařila maso i s mrkví dohromady. Takto má maso svou chuť. Mrkev má hezkou barvu a zvlášť vařenou mi ji děti jedly. Kdo chce, může si mrkev i maso smíchat na talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!