Vepřové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej na smažení 4 plátky vepřová kýta podle chuti sůl pepř provensálské bylinky koření na pizzu omáčka 6 ks rajčata 1 ks cibule 3 ks tavený sýr (trojúhelníček) 1 kelímek zakysaná smetana nebo šlehačky podle potřeby hladká mouka
Postup Vepřové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na které osmahneme osolené plátky masa. Přidáme oloupaná rajčata, které jsme pokrájeli na čtvrtky, sůl, pepř, koření na pizzu a provensálské bylinky. Dusíme do změknutí masa, pak plátky vyjmeme a uložíme na teplém místě.
K připravené omáčce přilijeme smetanu nebo šlehačku a také sýr. Vše necháme přejít varem až se suroviny spojí. Je-li omáčka řídká, lehce ji zaprášíme moukou. Můžeme ji přisladit cukrem. Nakonec ji propasírujeme přes síto a vložíme zpět plátky masa.
Vepřové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce podáváme s různými přílohami ale nejlépe s těstovinami.