Vepřové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej na smažení
4 plátky vepřová kýta
podle chuti
sůl
pepř
provensálské bylinky
koření na pizzu
omáčka
6 ks rajčata
1 ks cibule
3 ks tavený sýr (trojúhelníček)
1 kelímek zakysaná smetana nebo šlehačky
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na které osmahneme osolené plátky masa. Přidáme oloupaná rajčata, které jsme pokrájeli na čtvrtky, sůl, pepř, koření na pizzu a provensálské bylinky. Dusíme do změknutí masa, pak plátky vyjmeme a uložíme na teplém místě.

  2. K připravené omáčce přilijeme smetanu nebo šlehačku a také sýr. Vše necháme přejít varem až se suroviny spojí. Je-li omáčka řídká, lehce ji zaprášíme moukou. Můžeme ji přisladit cukrem. Nakonec ji propasírujeme přes síto a vložíme zpět plátky masa.

  3. Vepřové plátky v rajčatovo-sýrové omáčce podáváme s různými přílohami ale nejlépe s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!