Vepřové plátky s houbovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
200 ml smetana
2 lžíce hladká mouka
200 ml zeleninový vývar
200 g čerstvé houby
600 g vepřová pečeně bez kosti
1 lžíce citronová štáva
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni očistíme, omyjeme a osušíme. Poté maso nakrájíme na stejně velké plátky. Maso po obou stranách lehce naklepeme, osolíme, opepříme a zlehka obalíme v hladké mouce.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Čerstvé houby důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky.

  3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a maso po obou stranách opečeme dozlatova. Opečené masové plátky vyjmeme. Do výpeku vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Přidáme lžíci másla, nakrájené houby a krátce je podusíme. Poté houby zalijeme vývarem, přivedeme k varu a vrátíme maso. Dusíme doměkka, poté přilijeme smetanu a provaříme. Na závěr houbovou omáčku dochutíme citronovou šťávou.

  4. Vepřové plátky s houbovou omáčkou podáváme s libovolnou přílohou - hodí se houskový knedlík, rýže, brambory i těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!