Vepřové plátky s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
20 g másla
3 lžíce oleje
pepř
2 lžíce hladké mouky
0.5 kg vepřových plátků
25 dl sladké smetany
3 lžíce horčice nejlépe ostré
1 lžička nastrouhaného křenu

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového naklepeme, osolíme, opepříme a na pánvi osmahneme v rozehřátém oleji. Poté je uchováme v teple.

  2. Na pánev vložíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Přilijeme smetanu. Přidáme horčici a nastrouhaný křen a necháme několik minut provařit. Do omáčky vložíme plátky vepřového a několik minut vše ještě prohřejeme.

  3. Jako příloha jsou vynikající opečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!