Vepřové plátky s cibulí na vínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 lžíce podravka
2 dl červené víno
2 dl kuřecí vývar
250 g bílý jogurt
2 plátky vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý zázvor
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nastrouháme na kolečka a opečeme až zesklovatí na pekáčku nebo pánvi, kterou můžeme později vložit do trouby.

  2. Dva plátky prorostlého vepřového naklepeme do výšky jako řízky, osolíme, opepříme a posypeme drceným zázvorem. Když cibule zesklovatí, položíme na ni plátky, zalijeme vývarem a pekáček vložíme do trouby na 20 minut na 180 °C.

  3. Mezitím si rozšleháme bílý jogurt s podravkou. Po oněch 20 minutách potřeme touto směsí plátky masa, podlijeme červeným vínem a pečeme dalších 15 minut. Pokrm má hustou hnědou šťávu.

  4. Vepřové plátky s cibulí a vínu můžeme podávat s rýží, těstovinami, pečivem či knedlíky. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!