Vepřové plátky na kopru a bazalce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce kopr
2 snítky bazalka
2-3 lžíce hladká mouka
60 dkg vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
na potření
2 lžíce plnotučná hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Na pánev dáme olej, na kterém opečeme maso doměkka. Maso vyjmeme a nahradíme jej cibulí nakrájenou na drobné kostičky. Orestujeme dozlatova, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Po provaření přidáme nasekanou bazalku a kopr.

  3. Vepřové plátky prohřejeme, přelijeme omáčkou a servírujeme s rýží, vhodné jsou i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!