Domácí bazalkové pesto recept

Apetit Recepty omáčky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 špetky sůl
5 lžic olivový olej
30 g parmezán
100 g čerstvá bazalka
1 hrst kešu ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Česnek oloupeme, bazalkové listy opláchneme a necháme okapat

  2. Všechny ingredience, kromě parmezánu, který si ručně nastrouháme, vložíme do mixéru a necháme vytvořit pyré. Poté smícháme s parmezánem a hotové bazalkové pesto plníme do uzavíratelných sklenic

  3. Pesto v lednici vydrží i několik týdnů

  4. Domácí bazalkové pesto podáváme k těstovinám jako omáčku, k dochucení zeleninových salátů, rozpečenému pečivu nebo ke grilovanému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!