Vepřové plátky na houbách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks masox
5 plátků vepřové maso
podle chuti
sůl
sušené houby
mletý černý pepř
podle potřeby
voda
polohrubá mouka
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové plátky naklepeme, každý posypeme špetkou soli a pepře z obou stran.

  2. Vepřové plátky opražíme v hrnci na sádle či oleji opražíme v hrnci. Po chvilce pražení zalijeme horkou vodou (např. z rychlovarné konvice), množství volme v závislosti na tom, kolik chceme mít ve výsledku omáčky, plus počítejme s tím, že se nějaká voda vyvaří. Poté dusíme do té doby, než maso změkne.

  3. K vepřovému přidáme sušené houby, množství záleží na nás, ale v zásadě se asi jakýmkoli množstvím nedá nic zkazit. Poté opět vaříme, a až je maso úplně hotové, a tedy zcela měkké, vyndáme ho z hrnce, odložíme stranou třeba na talířek.

  4. Výpek zahustíme (1/4 hrnku vody a trochu mouky). Podle potřeby opakujeme. Dochutíme masoxem a poté podle chuti ještě přidáme sůl a pepř a vrátíme plátky masa zpět.

  5. Výbornou přílohou k vepřovému na houbách je bramborová kaše či houskový knedlík, ale dobrý je i bramborový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!