Vepřové plátky Bakony recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
250 g žampiony
1 šálek zakysaná smetana
0.5 lžičky mletá sladká paprika
8 plátků vepřový řízek
podle chuti
sůl
podle potřeby
sádlo
na obalení
100 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Menší vepřové plátky na řízky podle potřeby očistíme, naklepeme a osolíme je. Cibuli a žampiony očistíme. Cibuli nakrájíme najemno, žampiony na plátky.

  2. V pánvi rozehřejeme sádlo. Řízečky obalíme v mouce a na pánvi je z obou stran orestujeme. Pak je odložíme na přehřátý talíř a zakryjeme, aby zůstaly teplé. Do pánve po mase vsypeme cibuli a osmahneme ji dozlatova. Pak ji stáhneme z ohně, vsypeme papriku a zalijeme 2 lžícemi vroucí vody. Vše přivedeme k varu a do pánve vložíme zpátky plátky masa a dusíme je doměkka.

  3. Na jiné pánvi osmahneme plátky žampionů,slijeme tuk a žampiony přidáme k masu. Nakonec promícháme šálek smetany s hladkou moukou, plátky jí zalijeme a ještě pár minut povaříme.

  4. Vepřové plátky Bakony podáváme horké a přelité omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory nebo rýže. Záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!