Vepřové pečené koleno recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 ks cibule
2 lžíce sádlo
2 ks hřebíček
1 ks vepřové koleno
podle chuti
sůl
kmín
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Dobře očištěné a umyté koleno dáme do osolené vody spolu s česnekem a jednou očištěnou cibulí. Potom maso uvaříme do poloměkka. Když je maso uvařené, vybereme ho z vody.

  2. Kůži kolena nařežeme do mřížky, aby se maso dobře propeklo. Potom ho posypeme kmínem, trochu osolíme a uložíme do vymaštěného pekáče nebo ohnivzdorné mísy. Druhou cibuli pokrájíme na kolečka a přidáme ke kolenu. Koleno pokapeme rozehřátým sádlem, podlijeme horkou vodou a vložíme do vyhřáté trouby.

  3. Nejdříve vepřové koleno pečeme přikryté, později koleno odkryjeme, aby kůže byla křupavá. Během pečení podle potřeby podléváme maso vodou a koleno potíráme vypečenou šťávou, do které rozmícháme potlučené hřebíčky.

  4. Vepřové pečené koleno podáváme se sterilovanými cibulkami (šalotkami) nebo jen s hořčicí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!