Vepřové na žampionech recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g žampiony
1 ks větší cibule
4 ks vepřový řízek
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
grilovací koření
drcený kmín
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a přidáme koření podle vlastního výběru. Kraje nařízneme, aby se plátky masa nezkroutily.

  2. Cibuli oloupeme, rozkrájíme na půlku a z té půlky nakrájíme půl kolečka. Osmahneme ji na oleji a přidáme maso, maso orestujeme. Připravíme si žampiony, které očistíme a nakrájíme na plátky, přidáme k masu a krátce podusíme. Do směsi přidáme trochu drceného kmínu pro výraznější chuť žampionů. Takto připravené maso a žampiony zalijeme vodou a dusíme doměkka. Zahustíme a dochutíme.

  3. Vepřové na žampionech podáváme třeba s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!