Vepřové na pórku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg cibule
40 dkg pórek
10 dkg hladká mouka
1 kg vepřová plec
podle chuti
sůl
vegeta

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, vepřovou plec na kostky a pórek na tenoučké kroužky.

  2. Cibuli osmahneme, přidáme vepřové maso, osmahneme, osolíme, podlijeme vodou a dusíme. Když je maso měkké, podlijeme tolik, kolik potřebujeme omáčky.

  3. Za chvíli zahustíme omáčku hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Povaříme na mírném ohni tak 1 minutu a teprve potom přidáme kroužky pórku, protože musí křupat, když se jí.

  4. Vepřové na pórku podáváme s vařenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!