Vepřové na leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 sklenice lečo
10 dkg anglická slanina
250 ml smetana ke šlehání
1 kg vepřová plec
olej nebo sádlo
20 dkg šunkový salám
mletý černý pepř
20 dkg moravské uzené
20 dkg sýr na strouhání

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou plec omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky a jemně naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme.

  2. Pekáč vymastíme olejem nebo sádlem, položíme do něj plátky masa. Na něj vrstvíme moravské uzené, anglickou slaninu, zeleninu na lečo a kolečka šunkového salámu. Nakonec vše zalijeme smetanou a posypeme strouhaným sýrem.

  3. Ve vyhřáté troubě vše pečeme asi 25 - 35 minut.

  4. Maso podáváme s rýží nebo s brambory. Uzeniny v tomto receptu je možné měnit dle vaší chuti, jídlo bude vždy jinak chutnat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!