Vepřové na hrášku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks menší cibule
600 g vepřová plec
1 konzerva sterilovaný hrášek
podle potřeby
olej
jíška
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a vložíme na rozpálený olej. Maso omyjeme, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a přidáme do hrnce k cibulce. Maso na cibuli opékáme, aby ztmavlo. Na opečené maso přidáme sladkou papriku a zasmahneme. Pozor, aby se paprika nepřipálila!

  2. Nakonec maso zalijeme vodou a necháme dusit. Když je plec měkká, přidáme plechovku sterilovaného hrášku a vepřové na hrášku zahustíme jíškou. Necháme ještě chvíli povařit.

  3. Vepřové na hrášku podáváme s bramborem nebo domácími noky, hodí se i těstovinám.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!