Vepřové na cibuli a kmínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžička kmín
2 lžíce sádlo
1 lžíce hladká mouka
50 dkg vepřová plec
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
voda

Postup přípravy receptu

  1. Maso dobře omyjeme a nakrájíme na malé plátky nebo kostky, osolíme je, opepříme a posypeme kmínem.

  2. Sádlo rozpálíme, osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vhodíme připravené maso a opečeme ho po všech stranách. Pak podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme nebo shrneme ke straně nádoby, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zalijeme vodou a povaříme. Omáčku dochutíme solí, pepřem a kmínem a dobře promícháme s masem.

  3. Vepřové na cibuli a kmínu podáváme s bramborovým knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!