Vepřové medailonky s bramborem a smaženými cibulovými kroužky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 dl olej
4 ks brambory
2 ks cibule
10 dkg hladká mouka
40 dkg vepřová panenka
salát
1 lžička cukr
ocet
1 ks mrkev
0 hlávek pekingské zelí
podle chuti
sůl
1 lžička drcený barevný pepř
podle potřeby
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku nakrajíme na plátky, naklepeme rukou, osolíme po obou stranách, posypeme rozdrceným barevným pepřem, zakapeme olejem a necháme odležet.

  2. Oškrabeme 4 větší brambory, které překrojíme, osolíme a dáme vařit. Mezitím si připravíme zeleninový salát. Půl pekingského zelí nakrájíme na nudličky, smícháme s nastrouhanou mrkví, ochutíme solí, cukrem, octem a zamícháme.

  3. Vepřovou panenku zprudka opečeme na oleji. Větší cibule nakrájíme na kolečka, které obalíme v hladké mouce a smažíme na rozpáleném oleji.

  4. Uvařené brambory servírujeme s orestovanými medailonky, osmaženou cibulí a posypané nastrouhaným tvrdým sýrem.

  5. Vepřové medailonky s bramborem a smaženými cibulovými kroužky podáváme jako chutný hlavní chod s křupavým zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!