Vepřové maso v leču recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 60 g slanina 1 stroužek česnek 3 ks cibule 100 g sádlo 300 ml kysaná smetana 30 g hladká mouka 1 kg vepřové maso 100 g sterilované lečo podle chuti sůl mletá sladká paprika
Postup Vepřové maso v leču recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu s cibulí pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky.
Na rozpáleném sádle osmahneme slaninu, cibuli a zasypeme mletou paprikou. Podlijeme vodou, osolíme a pár minut povaříme. Přidáme proužky masa a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Přidáme lečo, případně přisolíme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, poté vepřové maso v leču ještě krátce provaříme.
Vepřové maso v leču podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.