Vepřové maso v leču recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

60 g slanina
1 stroužek česnek
3 ks cibule
100 g sádlo
300 ml kysaná smetana
30 g hladká mouka
1 kg vepřové maso
100 g sterilované lečo
podle chuti
sůl
mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Slaninu s cibulí pokrájíme na kostičky, oloupaný česnek na plátky.

  2. Na rozpáleném sádle osmahneme slaninu, cibuli a zasypeme mletou paprikou. Podlijeme vodou, osolíme a pár minut povaříme. Přidáme proužky masa a pod pokličkou dusíme do poloměkka. Přidáme lečo, případně přisolíme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme smetanou, v níž jsme rozkvedlali mouku, poté vepřové maso v leču ještě krátce provaříme.

  3. Vepřové maso v leču podáváme s libovolnou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!