Vepřové maso v kedlubnách recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g mléko
150 g tuk
voda
950 g kedlubny
40 g hladká mouka
1 kg vepřová plec
podle chuti
30 g cukr
sůl
petrželová nať
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky, zhruba 3 - 4 ks na porci. Kedlubny oloupeme, zbavíme se dřevnatých částí a nakrájíme je na plátky.

  2. Polovinu tuku rozehřejeme ve vhodné nádobě. Vložím maso, okořeníme pepřem a krátce osmahneme. Maso podlijeme malým množstvím teplé vody a zvolna dusíme do poloměkka. Kedlubny přidáme k poloměkkému masu a krátce podusíme.

  3. Z druhé poloviny tuku a mouky připravíme světlou zásmažku. Zahustíme s ní maso s kedlubnami, dobře promícháme, podle potřeby zalijeme vlažnou vodou a dodusíme doměkka. Pokrm osolíme podle potřeby, ochutíme cukrem a zalijeme mlékem. Vepřové maso v kedlubnách již jen krátce podusíme a na konec přimícháme jemně nakrájenou petrželovou nať.

  4. Vepřové maso v kedlubnách podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!