Vepřové maso s lečem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
olej
sůl
1 ks cibule
1 lžíce cukr krystal
0,5 kostek masox
grilovací koření
drcený kmín
1 ks rajský protlak
50 dkg vepřové maso
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1 sklenice zeleninové lečo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na kousky

  2. Nejprve si osmažíme slabě dorůžova drobně nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme drcený kmín, špetku grilovacího koření, sladkou papriku, malý rajský protlak a zalijeme vodou. Dále přidáme půlku masoxu a malou sklenici zeleninového leča. Dáme vařit do papinového hrnce na 20 minut. Nakonec zahustíme a podle chuti můžeme přidat lžíci cukru

  3. Vepřové maso s lečem podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!