Vepřové maso s lečem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 1 ks cibule 1 lžíce cukr krystal 0,5 kostek masox grilovací koření drcený kmín 1 ks rajský protlak 50 dkg vepřové maso 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 1 sklenice zeleninové lečo
Postup Vepřové maso s lečem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Vepřové maso nakrájíme na kousky
Nejprve si osmažíme slabě dorůžova drobně nakrájenou cibuli s česnekem nakrájeným na plátky. Přidáme nakrájené maso, orestujeme, osolíme a opepříme. Přidáme drcený kmín, špetku grilovacího koření, sladkou papriku, malý rajský protlak a zalijeme vodou. Dále přidáme půlku masoxu a malou sklenici zeleninového leča. Dáme vařit do papinového hrnce na 20 minut. Nakonec zahustíme a podle chuti můžeme přidat lžíci cukru
Vepřové maso s lečem podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.