Vepřové maso na šlehačce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 kg brambory
1 kelímek smetana ke šlehání
4 plátky vepřová kýta nebo krkovice
podle chuti
sůl
kmín
pepř
sušený česnek

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a naplátkujeme na WS kráječi (hrubší plátky). Maso tence naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Brambory dáme na plech s vyšším okrajem. Podle chuti je osolíme, opepříme, posypeme drceným kmínem nebo sušeným česnekem. Na rozhrnuté brambory klademe plátky masa. Vše zalijeme smetanou ke šlehání a dáme do trouby vyhřáté na 180 °C na dobu 45 - 60 minut.

  3. Maso na šlehačce je výborným obědem, obzvlášť dobře chutnají brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!