Vepřové ledvinky po uhersku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 dl vývar
1 ks cibule
6 dkg sádlo
1 dl kysaná smetana
2 dkg hladká mouka
2 lžičky mletá sladká paprika
1 dl smetana na vaření
50 dkg vepřové ledvinky
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové ledvinky zbavíme močovodů, nakrájíme na nudličky, dáme do vroucí vody, necháme přejít varem, scedíme a propláchneme vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemno.

  2. Cibuli osmažíme na sádle dorůžova, přidáme ledvinky, mletou papriku, sůl a pepř, krátce podusíme, zaprášíme moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a povaříme doměkka. Vývar přidáváme postupně podle potřeby. Nakonec k vepřovým ledvinkám vlijeme smetany, necháme povařit a dochutíme.

  3. Vepřové ledvinky po uhersku podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!