Vepřové kotlety na česneku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 větvička rozmarýn
0 sklenek suché bílé víno
4 ks vepřová kotleta
podle chuti
sůl
mletý pepř
podle potřeby
vývar
4 lžíce olivový olej
3 lžíce hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Čisté a osušené kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety obalíme v mouce a dobře je oklepeme. Česnek s rozmarýnem nasekáme na jemno.

  2. Na olivovém oleji orestujeme česnek s rozmarýnem a po chvilce vložíme kotlety. Kotlety nejprve zprudka orestujeme z obou stran. Poté je podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Kotlety přikryjeme a pomaličku dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.

  3. Vepřové kotlety na česneku podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!