Vepřové kotlety na česneku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 větvička rozmarýn 0 sklenek suché bílé víno 4 ks vepřová kotleta podle chuti sůl mletý pepř podle potřeby vývar 4 lžíce olivový olej 3 lžíce hladká mouka
Postup Vepřové kotlety na česneku recept
Postup přípravy receptu
-
Čisté a osušené kotlety naklepeme, osolíme a opepříme. Kotlety obalíme v mouce a dobře je oklepeme. Česnek s rozmarýnem nasekáme na jemno.
Na olivovém oleji orestujeme česnek s rozmarýnem a po chvilce vložíme kotlety. Kotlety nejprve zprudka orestujeme z obou stran. Poté je podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Kotlety přikryjeme a pomaličku dusíme do změknutí. Podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
Vepřové kotlety na česneku podáváme teplé s oblíbenou přílohou jako hlavní chod.