Domácí tiramisu recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

kakao
2 kelímky zakysaná smetana
2 kelímky smetana ke šlehání
1/2 l silná černá káva
2 balíčky cukrářské piškoty
cinzano

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout

  2. Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu

  3. Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice

  4. Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!