Vepřové kostky v hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks cibule
1 kelímek plnotučná hořčice
500 dkg vepřová kýta
500 dkg vepřový bůček
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso pokrájíme na kostky o velikosti zhruba 2 x 2 cm a oloupanou cibuli na půlkolečka. U tohoto receptu platí, čím sádelnatější maso, tím lépe.

  2. Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a celý malý kelímek hořčice. Podlévat nemusíme, protože maso nám pustí šťávy dost a hořčice nám ji krásně zahustí.

  3. Vepřové kostky v hořčici pečeme hodinu a půl v troubě předem vyhřáté na 170 °C a občas promícháme.

  4. Vepřové kostky v hořčici jsou dobré nejen se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem, ale také za studena s pečivem je to výborná pochoutka.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!