Vepřové kostky v hořčici recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks cibule 1 kelímek plnotučná hořčice 500 dkg vepřová kýta 500 dkg vepřový bůček podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Vepřové kostky v hořčici recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso pokrájíme na kostky o velikosti zhruba 2 x 2 cm a oloupanou cibuli na půlkolečka. U tohoto receptu platí, čím sádelnatější maso, tím lépe.
Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme cibuli a celý malý kelímek hořčice. Podlévat nemusíme, protože maso nám pustí šťávy dost a hořčice nám ji krásně zahustí.
Vepřové kostky v hořčici pečeme hodinu a půl v troubě předem vyhřáté na 170 °C a občas promícháme.
Vepřové kostky v hořčici jsou dobré nejen se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem, ale také za studena s pečivem je to výborná pochoutka.