Vepřové kostky s česnekem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 paliček česnek
1 ks cibule
1 lžička drcený kmín
1 kostka hovězí bujon
500 g vepřové maso
2 lžíce tmavá jíška
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme.

  2. Cibuli orestujeme na oleji do hněda a přidáme vepřové kostky. Maso necháme zatáhnout a zasypeme lžičkou drceného kmínu. Potom maso zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vaříme asi 75 minut do změknutí masa. Následně zasypeme asi 2 lžícemi tmavé jíšky a přidáme prolisovaný česnek. Pokud máme český česnek, dáme raději méně a ochutnáme. Omáčku provaříme a podáváme.

  3. Vepřové kostky s česnekem se hodí k bramborovým knedlíkům, rýži, bramborům nebo prostě jen k chlebu a pivu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!