Vepřové kostky s česnekem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0 paliček česnek 1 ks cibule 1 lžička drcený kmín 1 kostka hovězí bujon 500 g vepřové maso 2 lžíce tmavá jíška podle potřeby olej na smažení
Postup Vepřové kostky s česnekem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Vepřové maso nakrájíme na kostky, lehce osolíme a opepříme.
Cibuli orestujeme na oleji do hněda a přidáme vepřové kostky. Maso necháme zatáhnout a zasypeme lžičkou drceného kmínu. Potom maso zalijeme vodou, přidáme kostku bujonu a vaříme asi 75 minut do změknutí masa. Následně zasypeme asi 2 lžícemi tmavé jíšky a přidáme prolisovaný česnek. Pokud máme český česnek, dáme raději méně a ochutnáme. Omáčku provaříme a podáváme.
Vepřové kostky s česnekem se hodí k bramborovým knedlíkům, rýži, bramborům nebo prostě jen k chlebu a pivu.