Vepřové kostky na žampionech a kmínu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 hrst kmín
1 kostka masox
80 g žampiony
200 g vepřové maso
podle potřeby
olej
voda
tmavá jíška
podle chuti
sůl
0.7 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
0.4 lžičky mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso očistíme a nakrájíme na menší kostky. Cibuli oloupeme a s očištěnými žampiony posekáme nadrobno. Obojí zpěníme na oleji.

  2. Přidáme vepřové kostky. Když se maso zatáhne, podlijeme vodou a přidáme masox, menší hrst kmínu, trošku soli, pepře, sladké a pálivé papriky. Vaříme a podle potřeby doléváme vodu. Když je maso měkké, zahustíme omáčku tmavou jíškou.

  3. Vepřové kostky na žampionech a kmínu podáváme nejlépe s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!