Vepřové kopiro recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce rozinky
1 lžíce strouhaný chléb
4 ks vepřová kotleta
2 dl černé pivo
podle chuti
sůl
máta
čerstvá petrželka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
na ozdobu
strouhaný křen
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety po okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme je v mouce promíchané s posekanou petrželkou a mátou. Cibuli nakrájíme nadrobno.

  2. Na oleji s máslem kotlety s cibulkou po obou stranách opečeme. Zalijeme částí piva a povaříme.

  3. Do zbytku piva namočíme rozinky. Potom k nim přeložíme změklé kotlety. Do základu přidáme najemno nastrouhaný chléb a povaříme. Vzniklou omáčku přelijeme a přecedíme, kotlety s rozinkami vrátíme zpět a přilijeme přecezenou omáčku. Ještě krátce povaříme.

  4. Vepřové kopiro na talíři posypeme trochou strouhaného křenu a ozdobíme kudrnkou.

  5. Podáváme s chlebem. A na zapití? Co jiného než pivo!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!