Vepřové koleno s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 lžíce olej
2 lžičky sůl
50 g máslo
voda
2 svazečky petrželová nať
600 g sterilovaný hrášek
2 ks vepřové koleno

Postup přípravy receptu

  1. Kolena prosolíme a necháme asi 30 minut odležet. Pak je v pekáči zalijeme horkým olejem, podlijeme vodou a v troubě zvolna upečeme. Měkká kolena na talíři nebo prkénku vykostíme a maso pokrájíme.

  2. Na másle osmahneme hrášek s jemně nasekanou petrželkou, maličko podlijeme vodou a krátce podusíme. Přidáme maso, aby se prohřálo a můžeme podávat. Například s dušenou rýží nebo jen s krajícem chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!