Vepřové čínské Švej-ču-žou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
5 stroužků česnek
1 ks feferonka
0 lžic cukr krupice
2 lžíce sójová omáčka
500 g vepřová plec
2 lžíce rybí omáčka
1 ks střední pórek
3 lžíce sádlo na smažení
Postup Vepřové čínské Švej-ču-žou recept
Postup přípravy receptu
-
Lehce předem zmraženou vepřovou plec nakrájíme na velice tenké plátky o velikosti 3 x 3 cm. Bílou část pórku nakrájíme na tenká kolečka.
Až se maso, obalené v solamylu, rozmrazí, prudce ho opečeme na sádle. Vyndáme z pánve a na oleji opečeme pórek do zesklovatění, je hotový za 1 - 2 minuty. Zbylé ingredience smícháme, zalijeme jimi pórek a přidáme opečené maso.
Vepřové čínské Švej-ču-žou podáváme s rýží.
Tip: Některé ingredience jsou k sehnání ve vietnamských obchodech.