Vepřová žebírka Balkán recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 ks paprika
1 ks cibule
1 dl voda
2 ks rajče
1 lžíce olivový olej
10 dkg balkánský sýr
2 lžíce pikantní kečup
2 špetky mletá sladká paprika
80 dkg vepřová žebírka nebo pečeně s kostí
podle chuti
sůl
provensálské koření
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nasekaná žebírka osolíme a opepříme, dáme na rozpálený olej, upečeme doměkka a stáhneme z ohně.

  2. Do pánve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčata, papriku a orestujeme. Přisypeme zbytek koření (mletou sladkou papriku, prolisovaný česnek, provensálské koření) a necháme ještě chvíli orestovat. Nakonec přidáme pikantní kečup, zalijeme vodou a podusíme.

  3. Zeleninovou směsí vepřová žebírka přelijeme a před podáváním posypeme nastrouhaným balkánským sýrem. Jako přílohu k vepřovým žebírkům Balkán podáváme brambory, hranolky, rýži nebo chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!