Vepřová srdce nadivoko recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
8 stroužků česnek
1 lžička majoránka
3 ks cibule
kmín
1 lžíce hořčice
3 ks žampiony
2 ks bobkový list
0.5 lžičky mletá skořice
2 dl kysaná smetana
drcený pepř
mleté nové koření
2 ks vepřová srdce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřová srdíčka zbavíme tuku a zbytků trubic a nakrájíme na proužky velikosti malíčku. Středně velké cibule a česnek očistíme a spolu se slaninou nakrájíme na kostičky.

  2. Na slanině zpěníme cibuli, česnek a majoránku. Jakmile začne směs vonět, přidáme pokrájená srdíčka a orestujeme. Osolíme je, přidáme 2 bobkové listy a 1/2 polévkové lžíce drceného černého pepře s novým kořením a kmínem, 1 polévkovou lžíci plnotučné hořčice a 1/2 moka lžičky skořice. Srdíčka podlijeme vývarem nebo vodou a vydusíme. Podlijeme znovu, přidáme 3 nakrájené žampiony nebo jiné houby a nakonec vmícháme kysanou smetanu. Vepřová srdce nadivoko nezahušťujeme moukou, stačí množství vydušené cibule a česneku.

  3. Vepřová srdce nadivoko podáváme s knedlíkem, těstovinami nebo brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!