Ovocný pohár s mascarponovým krémem recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

0,5 ks citron
0,5 balíčků piškoty
60 g cukr moučka
250 g mascarpone
400 g kompotované ovoce
125 ml čerstvá smetana

Postup přípravy receptu

  1. Mascarpone vyšleháme metličkou s citronovou šťávou a cukrem moučka v hladký krém. Kompotové ovoce slijeme přes sítko, šťávu si zatím necháme stranou. Smetanu vyšleháme

  2. Libovolné měkké ovoce z kompotu překrájíme na menší kousky. Krájené ovoce přidáme do krému a opět promícháme. Naposledy do krému opatrně zašleháme smetanu

  3. Na dno poháru uložíme trochu krému. Na krém rozložíme pár piškotů, které přikryjeme opět krémem. Opakujeme do naplnění misek nebo pohárů. Poháry dozdobíme ovocem a necháme vychladit

  4. Ovocný pohár s mascarponovým krémem podáváme jako osvěžující dezert.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!