Vepřová roláda plněná celerem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.5 hrnku olej
1 ks cibule
1 l voda
1 kg vepřové maso
náplň
2 stroužky česnek
1 špetka sůl
2 ks vejce
150 g máslo
0.5 hrnku strouhanka
500 g celer
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso si omyjeme, po krajích nařízneme, poklepeme pořádně, aby se maso co nejvíce roztáhlo - odprostředku ke kraji.

  2. Maso osolíme a opepříme, poté potíráme náplní.

  3. Náplň si připravíme takto: Celer si omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na velmi tenké nudličky. V kastrůlku si rozpustíme máslo a dáme dusit celerové nudličky asi na 20 minut. Po 20-ti minutách k celeru přidáme strouhanku, lisovaný česnek a rozškvedlané vejce. Mírně osolíme a pořádně zamícháme.

  4. Rolády důkladně stočíme, aby nikde pokrajích nevykoukávala náplň.

  5. Omotáme nití nebo špagátkem.

  6. Cibuli si oloupeme a nakrájíme nahrubo.

  7. V pekáčku si rozpálíme olej a osmažíme cibuli. K cibuli přidáme roládu, osmažíme ze všech stran a podlijeme malým množstvím vody. Dusíme doměkka.

  8. Asi po 1 hodině roládu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprašíme moukou, osmahneme a podlijeme zbytkem vody. Necháme vařit ještě dalších 20 minut.

  9. Hotovou omáčku procedíme a ještě společně s roládou provaříme.

  10. Vepřovou roládu plněnou celerem podáváme s dušenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!