Vepřová podžarka s jablky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks cibule 250 g jablko 2 lžíce sádlo 1 lžíce hladká mouka 0 l hovězí vývar 600 g vepřová kýta podle potřeby sůl
Postup Vepřová podžarka s jablky recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky.
Vepřové nudličky prudce opečeme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme smažit. Dále přidáme nakrájená jablka, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.
Vepřovou podžarku s jablky podáváme jako hlavní chod s brambory nebo rýží.