Vepřová podžarka s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
250 g jablko
2 lžíce sádlo
1 lžíce hladká mouka
0 l hovězí vývar
600 g vepřová kýta
podle potřeby
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, osolíme, naklepeme a pokrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky.

  2. Vepřové nudličky prudce opečeme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme smažit. Dále přidáme nakrájená jablka, zalijeme vývarem nebo vodou a dusíme doměkka.

  3. Vepřovou podžarku s jablky podáváme jako hlavní chod s brambory nebo rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!