Vepřová plec se šťávou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
0,5 lžiček sůl
100 ml voda
0,25 lžiček pepř mletý
1 lžíce plnotučná hořčice
600 g vepřová plec
1 lžička mletá červená paprika
2 lžíce sladký kečup
3 lžíce tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. Česnek oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme kečup, hořčici, papriku, sůl, pepř a promícháme

  2. Plátky masa potřeme vymíchanou směsí a vložíme do pečícího sáčku. Zalijeme 100 ml vody, maso promícháme a urovnáme. Sáček uzavřeme, dáme na plech, několikrát propíchneme jehlou a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 60 minut při 150°C, poté maso přelijeme do kastrolu

  3. Šťávu z masa můžeme nechat jen tak, nebo nastavit vodou a zahustit instantní jíškou. Vepřovou plec se šťávou podáváme s těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!