Vepřová plec s houbami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 lžíce hořčice
150 g houby
0 sklenek kysaná smetana
0 ks červená paprika
0 ks zelená paprika
600 g vepřová plec
3 ks sladkokyselá okurka
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
hladká mouka
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kousky. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Okurky nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme a nakrájíme na proužky nebo kostičky.

  2. Na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli do hnědé barvy. Do cibulového základu přidáme čisté nakrájené maso, které orestujeme ze všech stran do hněda. Maso dochutíme hořčicí, solí, mletým černým pepřem a špetkou majoránky.

  3. Maso podlijeme vývarem a přidáme očištěné nakrájené houby. Pokud použijeme sušené houby, nezapomeneme je nechat odmočit. Vaříme, dokud maso nezměkne, pak přidáme nakrájené papriky a ještě chvíli povaříme. Zakysanou smetanu promícháme s troškou mouky a základ omáčky smetanovou jíškou zahustíme. Omáčku povaříme a na závěr přidáme nadrobno nakrájené okurky.

  4. Vepřovou plec s houbami podáváme jako teplý hlavní chod s naší oblíbenou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!