Vepřová pečeně v oříškové omáčce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 ml olej
sůl
2 ks vejce
2 svazečky petrželka
2 lžíce hořčice
1 lžíce parmazán
6 plátků toastový chléb
mletý černý pepř
1 kg vepřová pečeně bez kosti
70 g mleté lískové oříšky

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Položíme ho do vymaštěného pekáče, tukovou vrstvou nahoru. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 1/2 hodiny.

  2. Z chleba odřízneme kůrku a měkký střed rozdrobíme. Drobečky smícháme s vejci a hořčicí.

  3. Maso vyndáme z trouby, ořízneme tukovou vrstvu a místo ní na maso navrstvíme a přimáčkneme hořčičnou pastu. Vrátíme do trouby a pečeme při stejné teplotě stejnou dobu.

  4. Zatím najemno posekáme petrželku, smícháme ji s mletými oříšky a jemně strouhaným sýrem. Postupně vmícháváme olej, až vznikne hladká omáčka, kterou dochutíme pepřem a solí.

  5. Upečené maso pokrájíme na plátky, rozložíme na tác a přelijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!