Vepřová pečeně se zelím a knedlíkem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
kmín
60 g sádlo
25 g hladká mouka
1 lžička hladká mouka
800 g vepřové pečeně s kostí
500 g kysaného zelí s nálevem

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou pečeni očistíme a osekáme kosti. Maso osolíme a pokmínujeme. Do pekáče vložíme kosti a na ně maso. Dáme do rozpálené trouby a pečeme za stálého podlévání a přelévání.

  2. Měkkou pečeni vyjmeme, výpek ještě trochu osmáhneme, zaprášíme moukou, orestujeme dozlatova a zalijeme vodou. Dobře provaříme a hotovou šťávu nakonec přecedíme, abychom se zbavili hrudek z mouky.

  3. Maso nakrájíme na jednotlivé porce.

  4. Kysané zelí nakrájíme nadrobno. Na polovině sádla osmáhneme polovinu cibule, přidáme zelí a podusíme doměkka.

  5. Připravíme si jíšku. Druhou polovinu cibule orestujeme na zbytku sádla a zaprášíme moukou. Zelí jíškou zahustíme a nakonec je ochutíme cukrem, solí a drceným kmínem.

  6. Maso přelijeme výpekem a podáváme se zelím a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!