Vepřová pečeně s chřestem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžička sůl
600 g vepřová pečeně bez kosti
nádivka
0.5 lžičky sůl
2 ks vejce
120 ml mléko
100 g chřest
200 g ořechy
4 ks rohlík
0.5 lžičky mletý bílý pepř
omáčka
vývar
50 g máslo
2 lžíce hladká mouka
příloha
1 lžíce máslo
vařené brambory
100 g vařený chřest

Postup přípravy receptu

  1. Chřest nakrájíme na kousky. Do masa ostrým nožem nařízneme velkou kapsu a prosolíme ho.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme je mlékem, přidáme sekané ořechy, chřest a žloutky. Promícháme, osolíme i opepříme a přidáme sníh z bílků. Nádivku necháme 15 minut rozležet.

  3. Pečeni naplníme připravenou nádivkou a její konec svážeme nití k sobě. Vložíme do pekáče, podlijeme vývarem, přidáme máslo a ve vyhřáté troubě upečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  4. Měkké maso vyndáme a udržujeme teplé. Výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Dobře provaříme a přecedíme.

  5. Maso zbavíme nití a nakrájíme na plátky. Jako přílohu k vepřové pečeni s chřestem podáváme vařené brambory sypané pažitkou a vařený chřest přelitý máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!