Vepřová panenka v bylinkovém obalu s jablečno-medovou cočkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

náplň
1 stroužek česnek
1 ks jablko
15 g pažitka
15 g tymián
15 g petržel
20 g med
1 ks šalotka
4 g oregáno
2 lžíce olivový olej
100 g červená čočka
150 g bílý jogurt
1 lžíce vinný ocet
400 g vepřová panenka
1 ks zeleninový masox
máslo
20 g máslo
podle chuti
1 g sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Krok 1: Rozehrejte troubu na 180 stupnu (horkovdzusny) nebo na 200 stupnu (horni / spodni). Pripravte pro vareni cocky v hrnci 400ml vody a privedte ji k varu. Oplachnete cocku a nechejte ji odkapat od vody. Salotku a cesnek oloupejte a nakrajejte je na drobne kostky. Jablko oloupejte, rozdelte na 4 kusy, zbavte je od jadra - pote nakrajejte je na 2-milimetrove, tenke platky.

  2. Krok 2: Oregano, tymian a petrzel umyjte a osuste. Pote oddelte listky od stonku a nasekejte Vse napodrobno. Vzniklou bylinkovou smes smichejte a ponechejte na tacku. Pazitku take umyjte, osuste a nakrajejte zvlast na male kousky.

  3. Krok 3: Podejte cocku do vrouci vody a nechte ji 7 minut na mirnem ohni dusit. Pote cocku sced'te a proplachnete s studenou vodou.

  4. Krok 4: V mezicase obalte kazdou veprovou panenku s pul lzickou soli a i peprem obdobne. V male misce si pripravte 1 lzici olivoveho oleje s pulkou porci medu a smichejte Vse dohromady.

  5. Krok 5: V panvi rozehrejte 2 lzice olivoveho oleje - veprovou panenku zprudka opecte při vysoke teplote ze Vsech stran celkem 3 minuty.

  6. Krok 6: Maslo nechte v dalsim hrnci se rozpustit. Při stredni teplote glazirujte v nem nasledne salotku a cesnek - celkem 2 minuty. Pridejte jablko a cocku - dalsi minutu nechte Vse spolecne se dusit dal. Nakonec pridejte masox, zbytek porce medu a vinovy ocet - Vse nechte dalsi minutu se dusit.

  7. Krok 7: Vyjmete veprove panenky z panve, rovnomerne je potrete s olejovo-medovou smesi - pak jeste platky panenky obalte v bylinkove smesi. Veprove panenky podejte na plech s pecicim papirem a vlozte ho pak do predhrate trouby - nechte pect 12 minut.

  8. Krok 8: Vyjmete veprove panenky z trouby a nakrajejte je na sikme platky - kazda panenky by se nasledne mela delit 3 kusy. Bily jogurt a pazitku pridejte k jablecno-medove cocce - Vse dohromady dobre smichejte.

  9. Krok 9: Podavejte jablecno-medovou cocku do stred talire - veprovou panenku umistete vedle totozne - Vse ozdobte se zbylimi bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!