Rizoto se žampiony a špenátem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 - 4 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 ks mrkev
50 g eidam
6 ks žampiony
5 lžic olivový olej
1 ks jarní cibulka
400 g dlouhozrnná rýže
250 g sterilovaná kukuřice
mletý černý pepř
mletá kurkuma
0,5 balíčků mražené špenátové listy

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na plátky a cibuli na jemno. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli. Po chvíli přidáme žampiony a scezenou kukuřici. Osolíme a opepříme. Rýži si uvaříme podle návodu doměkka

  2. Mrkev nakrájíme na kostičky a uvaříme. Špenát vložíme na 3 - 5 minut do vařící vody a necháme jej pod pokličkou. Nyní scedíme špenát a vložíme ho do žampionové směsi. Zalijeme trochou vody a dusíme. Máme-li mrkev hotovou, slijeme přebytečnou vodu a zeleninu vložíme do směsi. Přidáme prolisovaný česnek a kurkumu. Dusíme do té doby, až bude každá surovina měkká

  3. Hotovou směs případně ještě dochutíme. Vsypeme do hotové rýže a pořádně promícháme. Zdá-li se nám rizoto suché, pokapeme jej trochou olivového oleje

  4. Rizoto se žampiony a špenátem servírujeme hustě posypané nastrouhaným sýrem. Dozdobíme jarní cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!