Vepřová panenka s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 stroužky česnek
sůl
1 ks cibule
2 ks rajče
bazalka
pepř
olivový olej
200 g vepřová panenka
120 g mozzarela
balsamico ocet

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, pokud je třeba, omyjeme, osušíme a nakrájíme na 4 plátky. Plátky opatrně rozklepeme, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou.

  2. Mozzarellu scedíme a necháme okapat. Pak z ní nakrájíme 5 menších plátků, z nichž 4 vložíme na maso. Z masa a sýru vytvoříme závitky.

  3. Zbytek sýru nakrájíme na kostičky. Česnek a cibuli oloupeme, česnek nasekáme na drobné kostičky a cibuli nakrájíme na plátky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky. Vše v míse smícháme, přidáme sůl, pepř, bazalku a olivový olej a balzamikový ocet. Salát dáme vychladit.

  4. Rozpálíme pánev s trochou olivového oleje a závitky na něm zprudka osmažíme.

  5. Salát rozdělíme podle porcí na talíře a na něj klademe hotové závitky. Zdobíme čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!